Kulmakarvojen mahti

Väitteeni tueksi piirsin vähän kuvia selventämään, mitä tarkoitan. Jos piirtämällä Textmarkerilla paperille palloja, ja viivoja niiden päälle, vaikutus on näin suuri, voi vain kuvitella kuinka suuri se on kun ympärille aletaan lisätä muuta kolmiulotteista ja liikkuvaa materiaalia mitä kasvoista löytyy.

Kulmakarvat määrittelevät ilmeitä, ja loppujen lopuksi myös vahvasti koko kokonaisuutta. Yksi niiden tärkeimmistä tarkoituksista, sen lisäksi että ne estävät mm. veden, hien ja lian valumista silmiin, on viestiä tunnetiloja muille. Ennen kuin kulmia alkaa muotoilla, kannattaa miettiä tarkkaan, mitä niiltä haluaa. Miltä sinä haluat kulmiesi näyttävän? Mitä haluat ilmeesi viestittävän? (Tämä on muuten hyvä muistaa harkitessa kestopigmentointia, oletko täysin varma että haluat kestoilmeen? Ja minkälaisen?) Haluatko kenties mennä jonkin tietyn tyylisuunnan tai muotivirtauksen mukaan? Vai arvostatko enemmän omaa luonnollista ulkonäköäsi ja haluat säilyttää syntymäpiirteesi ja mahdollisesti vain kohentaa sitä hienovaraisesti? Tärkeintä on, että kulmat sopivat sinun kasvoihisi ja sinun tyyliisi, tunnet ne omaksesi, ja olet niiden kanssa onnellinen. Olivatpa ne minkälaiset tahansa. Esim. Saimi Hoyer, joka on kulkenut jo ikuisuuden ilman kulmakarvoja näyttäen upealta, on tehnyt kulmakarvattomuudesta oman juttunsa joka toimii. Kulmakarvasi voivat olla mitä vaan, kunhan omistat tyylin, eli tunnet olosi siinä hyväksi, teet siitä osan itseäsi ja kannat sen ylpeydellä.

Isamaya French räväytti tekemällä Rihannalle viivamaiset kulmakarvat syyskuun 2018 Voguen kanteen. Kulmakarvamuoti muuttuu laidasta laitaan. Mieti mikä on sinun juttusi, muista että paluuta alkuperäiseen ei välttämättä ole.

Isamaya French räväytti tekemällä Rihannalle viivamaiset kulmakarvat syyskuun 2018 Voguen kanteen. Kulmakarvamuoti muuttuu laidasta laitaan. Mieti mikä on sinun juttusi, muista että paluuta alkuperäiseen ei välttämättä ole.


Joitain faktojakin on hyvä tietää näitä asioita miettiessä ja harkitessa. On myös hyvä tiedostaa, että paluuta ei välttämättä aina ole, joten on harkittava tarkkaan. Niin kuin monessa muussakin, tässäkin pätee sama yleisohje. Jos et tiedä mitä teet, on parempi jättää tekemättä.

Vastoin yleistä käsitystä siitä, että kulmakarvat ovat uusiutuva luonnonvara, uskallan vahvasti olla eri mieltä perustuen jo n 20 vuoden mittaisiin asiakassuhteisiin ja kokemukseen. Totta on, että toisilla karvat kasvavat vahvasti takaisin, mutta siihen että ne kasvavat ikuisesti samanlaisena takaisin, ei kannata tuudittautua. Toisilla karvankasvu heikkenee radikaalisti iän myötä ja myös karvan laatu usein muuttuu. Niistä saattaa tulla paksuja, pitkiä ja kihartuvia, tai hentoja ja olemattomia, tai mitä vaan siltä väliltä. Joillain karvat häviävät kokonaan. Tärkeä asia muistaa on myös se, että karvojen laadun lisäksi myös kasvot muuttuvat koko ajan.

Usein kysytään, että minkä ikäisenä kulmien muotoilu olisi hyvä aloittaa. Ei ole mitään sääntöjä, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että lapsena muotoillut kulmat eivät välttämättä sovi enää aikuisena, tai et muuten vain pidä siitä tyylistä mihin silloin on lähdetty. Tästä syystä olenkin sitä mieltä, että rajua muotoilua liian nuorena kannattaisi välttää. Kuulen usein äitien suusta ihan pientenkin lasten kohdalla, että ”tyttäreni kulmakarvat ovat hirveät breznevit” ja äidit haluavat niille tehtävän jotain, tai nyppivät ne tytöltä itse ihan olemattomiin. Miksi? Onko äidillä oikeus päättää, miltä lapsi näyttää koko lopun elämäänsä? Onko oikein opettaa lapsi siihen, että hänessä on ”vikaa” eikä hän kelpaa sellaisena kuin on syntynyt? Silloin on kyse vain äidin näkemyksestä. Kulmakarvat on kuitenkin aina asennettu ihmiselle jo valmistusvaiheessa tietynlaisiksi ihan syystä. Olisiko tässäkin parasta ottaa ainakin aikalisä ja olla onnellinen lapsen omasta persoonallisesta ulkonäöstä? Se on ihana, ainutlaatuinen asia mitä ei ole kenelläkään muulla, ja sitä olisi syytä opetella kantamaan ylpeydellä. Oma ”aikuistyyli” rakentuu sitten myöhemmin tämän ympärille, sitä varmemmaksi ja vahvemmaksi, mitä enemmän on sinut lähtökohtiensa kanssa. Onko äiti pätevä arvioimaan, millaiset kulmakarvat tukevat parhaiten lapsen omaa karvan kasvua ja kasvojen liikettä? Oletko varma että se tyyli mistä sinä pidät on sama mistä lapsesi pitää? Muista, että kasvot ja karvan kasvu muuttuvat luonnostaankin radikaalisti kaiken ikää.

Aino näyttää tyrmäävän upealta täysin koskemattomissa luonnollisisssa vahvoissa ja "puskamaisissa" kulmakarvoissa.

Aino näyttää tyrmäävän upealta täysin koskemattomissa luonnollisisssa vahvoissa ja "puskamaisissa" kulmakarvoissa.


Samaa tapahtuu myös toisinpäin. Tapaan itsetuntonsa menettäneitä äitejä, joiden teini-ikäiset tyttäret ovat päässeet arvostelemaan ja haukkumaan äitinsä kulmakarvat, jotka eivät satu sopimaan juuri sen hetken kuumimpaan kulmakarvamuotiin. Onko tyttäresi oikea henkilö arvioimaan kulmakarvojasi? Mieti tarkkaan, kenen näkemys ja millälailla perusteltu näkemys on se, jonka mukaan haluat toimia. Älä tunne oloasi huonoksi ja epävarmaksi muiden mielipiteiden vuoksi, vaan mieti itse oma tyylisi kohdilleen ja omista se!

Myös ikääntyminen vaikuttaa kulmakarvoihin. Kasvolihaksisto muuttuu iän myötä radikaalisti ja tällöin kulmien muotoilu saattaa korostaa epätoivottua ilmettä, esim. kulmien roikkumista tai vihaista ilmettä. Ylös ja kapeaksi nypityt kulmat saavat yläluomen näyttämään entistä enemmän pullukalta, jos sinne on muutenkin kertynyt rasvaa. Jos kulmat on nypitty kauas toisistaan, näyttää ”kuutamo-otsa” korostuvan ja ilme hyvin hämmentyneeltä tai jopa epätoivoiselta. Toisaalta taas ilme saattaa muuttua myös ”ilkeäksi äitipuoleksi” jos kulmat ovat liian lähellä toisiaan ja nousevat jyrkästi, riippuen siitä mitkä lihakset veltostuvat ja mitkä tekevät entistä enemmän töitä. Tasoerot korostuvat iän myötä. Usein toinen puoli nousee ja toinen laskee. Mittaatko kulmakarvojen tasoeroa otsaan nähden vai silmiin verraten? Jos ne ovat otsaan nähden samalla tasolla, onko taso silmiin verraten sama, vai kenties toisella puolella lähempänä silmää jolloin se saa silmän näyttämään roikkuvalta vaikka se ei oikeastaan roikkuisikaan. Täydellistä symmetriaa ei ole mahdollista saavuttaa, koska kasvot liikkuvat aina. Tämän voi testata vaikka ottamalla itsestään kuvasarjan kasvot ns. peruslukemilla. Vaikka tuntuu, että kasvoja ei liikuta, jokainen kuva on silti erilainen ja kulmakarvat eri tasolla. Ja niin kuuluukin olla. Kulmia ei kannata siirtää paikoiltaan, symmetriaa haettaessa edessä on loputon suo jossa voi joutua ennen pitkää ojasta allikkoon. Asioihin voi vaikuttaa positiivisesti hyvin hienovaraisella säädöllä, mutta myös paljon hallaa voi tehdä jos ei tiedä mitä tekee. Tärkeintä muutoksia tehdessä on ottaa huomioon koko kokonaisuus ja muutosten vaikutus siihen. Otetaan esimerkiksi miesten kasvot koska harva mies muotoilee kulmakarvojaan. Miesten kasvot ovat usein vanhetessakin paljon tasapainoisemman näköiset kuin naisten. Miksi sitten niin? Ainakin yksi suuri syy on se että ne ovat saaneet olla rauhassa. Ei ole epäonnistuneita muotoiluja ym., jotka saavat loppujen lopuksi kasvot enemmän tai vähemmän irvokkaan näköisiksi.

Mitä sitten uskaltaa tehdä? Jos olet epävarma, anna ammattilaisen auttaa. Pidä huoli, että ammattilaisesi tietää, mitä tekee. Pyydä perustelemaan, kysele, kyseenalaista, haasta. Moni tekee kulmia, harmillisen usein johonkin muuhun palveluun sisällytettynä merkityksettömänä lisäpalveluna, mutta aika harva on loppujen lopuksi vihkiytynyt asialle niin, että miettii ja todella tietää mitä tekee. Riittääkö sinulle helppous ja nopeus siinä että saat kaiken samalla käynnillä muiden palveluiden kylkiäisenä ( joka on sekin ihan ok jos se riittää), vai haluatko jotain vähän enemmän mietittyä? Asialle vihkiytynyt ammattilainen osaa lukea kasvojen lihaksistoa ja osaa myös aavistaa, miten minkäkin malliset kasvot ja kulmakarvat muuttuvat ajan myötä. Hän tietää aina mitä tekee, koska tekee työnsä ajatuksella, ja osaa näin ollen myös perustella sen kysyttäessä. Ammattilainen arvioi aina kulmiesi ihanteellisen muodon oman karvankasvusi ja kasvojesi mukaan omia toiveitasi kuunnellen. On tärkeää pyrkiä toiveisiisi, mutta karvojen ja kasvojen ehdoilla, niin että kulmat olisivat toimivat myös tulevaisuudessa. Kulmat stailataan aina poikkeuksetta istuma-asennossa peilin edessä, jotta kasvojen liikettä on mahdollista ”skannata” koko ajan. Peili on muotoilussa ihan yhtä tärkeä väline kuin pinsetitkin.

Mutta silti loppujen lopuksi, kyseessä on kuitenkin vain kulmakarvat!! Eikä niillä ole mitään merkitystä maailmankaikkeuden järjestyksen kannalta. Minä otan työni vakavasti, koska tarkoitukseni on auttaa ja saada sinut tuntemaan olosi hyväksi sikäli mikäli nämä asiat sinua askarruttavat. Voidakseni tehdä sen parhaalla mahdollisella tavalla, ajattelen kulmakarvoja joka päin, nurin, oikein, edestä ja takaa, ylhäältä ja alhaalta, mutta muuten kulmakarvoista tuskin kannattaa tehdä niin suurta numeroa kuitenkaan :) :)